kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2008-09

23.3.2009


Hopean sävyisiä aluefinaaleja poikajunioreissa

Katajan juniorijoukkueet pelasivat viikonloppuna 21.-22.3. poikien sarjoissa kolmessa eri Koripalloliiton itäisen alueen finaalissa. Tällä kertaa olimme yhtä monta kertaa vain hyviä kakkosia.
 
B-pojat pelasivat valtakunnallisen kakkosdivisioonan pisteistä Mikkelin Namikaa vastaan ja samalla ratkaistiin aluemestaruus. Kataja pelasi puolivaloilla aina kolmannen jakson loppupuolelle asti. Eka neljänneksellä tehtiin vain 4 pistettä ja parhaimmillaan oltiin parikymmentä pinnaa takana. Näin ollen hyvä loppukiri jäi kahden pisteen päähän tappiolukemin 59-61 (18-36).
 
Mikkelin paikkavartiointi oli Katajan pojille "myrkkyä". Heittopaikkoja saatiin kyllä pelattua, mutta korisukka ei heilahdellut varsinkaan ottelun alussa. Lisäksi nopea peli ei toiminut. Kuitenkin pääsyy alun tahmeuteen oli poikien yleinen alavire, kotikenttäjännitystäkö? Ei löytynyt taistelua, jolla olisi voinut epäonnistumiset paikata. Mikkelin paikkapuolustus oli toki odotettua, koska joukkueen valmentaja Tommi Kuusisto sanoi joukkueensa häviävän Katajalle miespuolustusta pelattaessa 20 pistettä. "Meidän nopeus ei yksinkertaisesti riitä", Tommi totesi.
 
Katajan B-poikien sarjapelit on nyt pelattu. Kapealla 10 pelaajan ryhmällä joukkue taisteli valtakunnallisessa II divisioonassa aina Turkua myöten. Pelikokemus ja rutiini sarjassa olivat selvästi heikompaa kuin muilla joukkueilla. Tämä näkyi useina niukkoina tappioina. Yhdellä voitolla jäätiin sarjan tyvipäähän. Mutta katse eteenpäin, niin koko joukkue kuin valmentaja Teppokin. Kovia pelejä ja tehokasta sekä motivoitunutta harjoittelua tarvitaan vielä lisää - kyllä se siitä lähtee.
 
C-pojatkin "löysänä"
 
Katajan C-pojat hävisivät aluefinaalin Heinäveden Hyrskeelle odotetusti, mutta liian murskaavasti. Hyrske toki tiedettiin kovaksi seitsemän pelaajan ryhmäksi, mutta tappiot 42-84 ja 48-93 kahdessa peräkkäisessä pelissä oli enemmän kuin odoteltiin. Viimeiset numerot jäivät arkistoihin myös aluefinaalin tuloksena. Kataja oli aina pelin alussa vielä unten mailla, kun Hyrske aloitti koritehtailun välittömästi. Näin ollen jo taukoon mennessä eroa oli liikaa kiinni kurottavaksi. Viimeisten neljännesten hyvät otteet eivät enää paljon lohduttaneet.
 
Harvoista onnistujista todettakoon Konsta Aholan hyvät otteet hyökkäyspäässä ja Antti Monosen kovan tsemppaaminen puolustuskorilla. Otteluiden jälkeen valittiin joukkueen kauden tärkeimmäksi pelaajaksi (MVP) pirteä takamies Kalle Katainen.
 
Kataja, kuten Hyrskekin on pelannut sarjapelejä Koripalloliiton Keskisellä alueella. Nämäkin aluefinaalin pelit olivat samalla myös viimeiset sarjaottelut. Katajan pelit ovat olleet vielä koviin peleihin opettelemista, koska aiempien vuosien pelit ovat olleet enemmänkin vielä koripalloon totuttelua. Mutta hyviä esityksiä on ollut, vaikka voittoja kertyi vain kaksi Keskisen alueen perinteisiä junnuseuroja vastaan (mm. Huima, SäyRi, HoNsU) vastaan. Joukkueen kokonpanosta puuttui Heinävesi-peleistä, kuten lähes koko kauden, jalkavaivoista kärsinyt Johannes Lasaroff, joka taitavana pelaajana olisi pystynyt kauden aikana auttamaan joukkuetta paljonkin.
 
C-pojat, kuten viisi muutakin Katajan joukkuetta, lähtee vielä kauden huipennukseen Lahden Easter-turnaukseen pääsiäisenä. Silloin niin C-pojilta kuin muiltakin joukkueilta on lupa odottaa kauden parasta koripalloa. Asenne vain kohdalleen niin mikä ettei.
 
Minipojat Savonlinnassa
 
Minipoikien kausi sarjojen osalta päättyi niin ikään sunnuntaina 22.3. Aluefinaaleissa minipoikia edustivat nuoremmat, lähinnä 1998-syntyneiden ikäluokka. He voittivat ensin Mikkelin 59-43, mutta loppuottelussa Savonlinna Basket murskasi meidät lukemin 121–16. Katajan joukkue koostui suurelta osilta tällä kaudella pelaamisen aloittaneista junioreista, kun Basket taas on pelannut useamman vuoden jo yhdessä ja saanut tällä kaudella kovia pelejä kaakon alueen sarjoissa.
 
Katajan minipoikien kokeneempi ryhmä on pelannut Savonlinnan kanssa samaa sarjaa kauden aikana ja niskan päällä on silloin oltu. Viimeksi Joensuussa voitto tuli maaliskuun alussa 30 pisteellä. Kataja sijoittuu minipoikien kaakon ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.
 
Minipojissa on ollut tällä kaudella toiminnassa mukana lähes 30 pelaajaa. Poikia on pyritty kehittämään myös peleissä oman tason mukaisesti. Niinpä osa ryhmästä on pelannut itäisellä alueella ja kokemuksen kartuttamiseksi aluefinaaliin lähdettiin samalla joukkueella. Näin kaikkien minipoikien kehittyminen saatiin palvelemaan paremmin tulevia pelivuosia.
 
Kari Viljakainen ja Mikko Tolvanen
 

< Takaisin | Sivun alkuun