Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2008-09

14.4.2009

Lahden Easterin tuliaiset: Kovia pelejä ja A-poikien pronssi

Katajan juniorit kävivät kuuden joukkueen voimin näyttämässä kunniakkaasti Suomen koripallokartan itäisen suunnan osaamista pääsiäisenä Lahdessa. Perinteinen Easter-turnaus keräsi maamme ulkopuoleltakin runsaan osanottajajoukon lähinnä Baltian maista ja Ruotsista. C-tyttöjä lukuun ottamatta saimme kokea näitä kansainvälisiäkin pelejä. Yksimielisesti myös totesimme, että taidoissa usein pärjäsimme kaikille, mutta fyysisyydessä oli joukkueillamme vaikeuksia.

Seuraavassa lyhyt katsaus Katajan joukkueiden peliesityksiin.

A90-pojat: Pitkään turnauksessa vieraillut joukkue sai vihdoin ansaitsemansa mitalin. Pronssiottelussa kaatui virolainen SK Vesse 59-51. Joukkueen kasvamista turnauksen aikana osoitti se, että alkusarjassa oli vielä samalle joukkueelle hävitty 12 pinnaa. Turnauksen voitti isäntäseura Namika, joka pelasi talvella A-poikien SM-sarjassa kahdeksanneksi. Kataja, joka valmistautuu saman ikäluokan II-divisioonan Final Fouriin (Joensuu 19.4.), hävisi alkupeleissä Namikalle 49-45.

B93-pojat: Kovaa vastusta ja kehittäviä pelejä, siinä B-poikien turnaussaldo. Voittoja ei joukkueelle herunut ja harmittava jatkoaikatappio 55-54 päätöspelissä Helsingin Namikalle sinetöi kuudennen ja samalla jumbosijan.

C95-pojat: Päätöspeli sunnuntaina päättyi kuten B-pojillakin. Lahden Namikan kakkosjoukkue voitti jatkoajan jälkeen 36-35. Kotiintuomiseksi jäi kolmastoista sija. Toki voittokin napattiin, kun KK Orkaan (Viro) kaatui turnauksessa lukemin 43-35.

Minipojat 97: Nuorempien poikiemme turnaus oli tappioista huolimatta hieno. Erittäin kovatasoiset Suomen kärkijoukkueet (mm. Honka, Ura Basket), olivat vielä parempia, mutta eivät paljon. Yhdeksännen sijan toi murskavoitto 58-12 Rovaniemen Namikasta.

B93-tytöt, Fun-sarja: Joukkue pelasi tosi tasaisia pelejä, joista jokainen olisi voinut päättyä voittoonkin. Suurin tappio oli vain 8 pinnaa. Alkusarjan pinnan voitto muuttui sijoituspelissä ToPolaa vastaan selvään ”pesäeroon” 21-9. Näin ollen lopullinen sijaluku oli neljäs. Eikä se pronssikaan ollut kaukana, mutta SBG II oli Katajan 11 pisteen johdosta huolimatta parempi lopussa ja voitti 32-26.

C95-tytöt: Jonkunhan se on hävittäväkin oli tyttöjen kommentti, kun pronssipelin 36 minuutin johtoasema ei riittänyt vaan Peli-Karhut meni päätösminuuteilla ohi loppulukemin 27-23. Tytöiltä loistavaa taistelua pienellä pelaajajoukolla koko turnaus. Neljä peliä osaamistason mukaisesti, mutta finaalipaikasta pelattaessa ikuinen ja tasainen ”mielivastustajamme” Huima pisti tyttömme pakettiin heti alussa 8 minuutissa 14–0 -lukemin. Siten tappio 40-14 ei ollut yllätys. Mutta ehkä seuraavalla kerralla finaaliin pääsypaineetkin kestetään paremmin.

Kiitos kaikille mukana olleille pelaajille, valmentajille, jojoille ja vanhemmille onnistuneesta, iloisesta ja kehittävässä turnausmatkasta!