kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

Lehdistötiedote 10.6.2010


Jukka Toijalan Kataja-pesti varmistui

Korisliiga-joukkue Joensuun Katajan ja Jukka Toijalan toukokuussa solmittu sopimus sai sinetin tänään. Toijala ei käytä paperissa ollutta pykälää, joka olisi sallinut siirtymisen valmennustehtäviin ulkomaille, joten hän aloittaa työt Katajan uutena päävalmentajana.
 
- Keskusteluja käytiin parin joukkueen kanssa, mutta varsinaisen tarjouksen sain yhdeltä joukkueelta. Tilanne ei ollut kuitenkaan urheilullisesti sillä tasolla että olisin kokenut sen riittävän mielenkiintoiseksi, Toijala kertoo.
 
Hän pitää uransa tässä vaiheessa tärkeänä sitä, että nimensä on nyt tiedossa valmentajamarkkinoilla.
 
- Aika näyttää, onko myöhemmin mahdollista siirtyä Suomen ulkopuolelle. Suomalaisen valmentajan ei ole vielä tässä vaiheessa kovin yksinkertaista löytää töitä ulkomailta, mutta jos maajoukkueemme pärjää edelleen hyvin, niin aita madaltuu koko ajan, "Toikka" sanoo.
 
Katajan liigajoukkueessa kuluva kesä on pelaajien osalta lähtenyt käyntiin omatoimisella harjoittelulla. Joukkue kokoontuu maanantaina 14.6. kotikaupunkiin, jossa käynnistyy viikon mittainen harjoitus- ja testileiri. Tämän jälkeen osa pelaajista siirtyy miesten maajoukkueen kesäharjoittelurinkiin ja loput harjoittelevat henkilökohtaisten harjoitussuunnitelmien mukaan. Osa pelaajista harjoittelee Joensuussa ja osa kotiseuduillaan.
 
Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu seuraavan kerran elokuun alussa, jolloin kotimaiset pelaajat maajoukkuemiehiä lukuun ottamatta palaavat Joensuuhun.
 
Heinäkuussa Toijala ja joukkueenjohtaja Jukka Törmälä matkaavat Yhdysvaltoihin ja Las Vegasiin katsastamaan eri agenttitoimistojen järjestämiä harjoitusleirejä, joilta viime kaudella Suomeen tiensä löysivät mm. Lahden Ricky Hickman, Kouvojen Ross Neltner ja Katajan Kristian Clarkson.
 
- Vahvistuksia myöten joukkue on kasassa elo-syyskuun vaihteessa, jonka jälkeen meillä on vajaa kuukausi aikaa hioa paketti siihen kuntoon että sarja voi alkaa, Toijala kaavailee.
 
Lisää aiheesta:
> Jukka Toijala päävalmentajaksi, Juha Sten, Antti Kanervo ja Ville Viita muut uudet Kataja-nimet (Lehdistötiedote 5.5.2010)
 


< Takaisin | Sivun alkuun