kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

Karjalainen/Petri Siitonen 21.7.2010


"Poikiko Las Vegasin -matka voiton?"

Jukka Toijalan ja Jukka Törmälän reissu poiki arvokasta tietoa ja ison pelaajan paikalle jätetyn pelaajatarjouksen.
 
Joensuun Katajan uusi päävalmentaja Jukka Toijala ja monivuotinen joukkueenjohtaja Jukka Törmälä palasivat maanantaina viikon kestäneeltä Las Vegasin -matkalta. Kaksikko vieraili agenttitoimistojen järjestämillä näyttöleireillä, joilla he näkivät noin 350 pelaajaa.
 
– Neljällä leirillä pelaajia oli laidasta laitaan. Osa pärjäisi vain meidän kakkosdivarissa ja jotkut olivat vastaavasti NBA-tason pelureita, maanantaina aamupäivällä Helsinkiin saapunut Törmälä totesi.
 
– Valmentajia siellä oli monen Euroopan maan lisäksi muun muassa Japanista, Meksikosta, Koreasta ja ylipäätänsä maista, joissa koripalloa harrastetaan, Toijala lisäsi. Kun kyseessä olivat agenttitoimistojen leirit, niin luonnollisesti myös tämä ammattikunta tuli tutuksi.
 
– Ei siellä tarvinnut pitkään istua, kun joku tuli juttelemaan ja tarjoamaan omia pelaajiaan, myöhään maanantaina kotimaahan 30 tunnin reissaamisen jälkeen palannut Toijala nauroi.
 
Tarjous sisällä
 
Kaksikko paljasti, että nähdyn perusteella seura teki pari sopimustarjousta, joista toinen on edennyt jo pidemmälle.
 
– Teimme tarjoukset kahdelle jo ennestään ammattilaisena pelanneelle jenkille. Toinen on sellainen nelosvitospaikan pelaaja ja toinen viihtyy pelipaikoilla 1–3, Törmälä sanoi.
 
– Isomman kaverin suhteen näyttää hyvältä ja siltä, että pääsemme tekemään hänelle oikean sopimusehdotuksen. Sen sijaan laituri näyttäisi menevän muualle Eurooppaan, Toijala tiesi kertoa.
 
Kaikkinensa seurajohto käy läpi viidestä kymmeneen potentiaalista pelaajaa.
 
– Uskoisin, että myös laituri ratkeaa kahden viikon sisällä, Toijala jatkoi.
 
Foremanin poika
 
Törmälä ja Toijala törmäsivät matkalla myös Katajassa muutama kausi sitten pelanneeseen Marc Axtoniin. Mies on pelannut sittemmin Espanjassa. Axton ei ole Katajan kiikarissa.
 
– Hän ei ole sen tyylinen pelaaja, jota tällä hetkellä etsimme, Toijala totesi.
 
Katajassa pitkän ja menestyksekkään uran pelanneen Andre Foremanin poika Landon Milbourne tuli leireillä myös tutuksi.
 
– Landon oli todella mielenkiintoinen rookie (tulokas), mutta en usko, että häntä nähdään Suomen kentillä. Tuskin häntä nähdään vielä NBA-kentilläkään, Toijala arvioi entisen pelikaverinsa jälkikasvua.
 
Yhdysvaltoihin ennen kauden alkua suuntautunut leirimatka oli Toijalalle jo viides. Ensimmäisen kerran mukana ollut Törmälä oli näkemäänsä ja kokemaansa todella tyytyväinen.
 
– Suosittelen vastaavaa matkaa jokaiselle suomalaisseuralle. Kenenkään ei tarvitse olla siellä ummikkona, eikä yksin. Meille oli iso apu Lappeenrannan Namikan valmentaja Jarmo Laitisesta, joka on tuttu näky noilla leireillä, Törmälä kiitteli.
 
Suomalaisväriä pitivät jo mainittujen lisäksi yllä Kouvolan Kouvojen uusi päävalmentaja, ex-joensuulainen, Jyri Lehtonen sekä Namika Lahden luotsi Sami Toiviainen. Yhdysvalloissa asuva entinen maajoukkuelaituri Mikko Koskinen pyöri myös Toijalan ja Törmälän apuna.
 
Copyright © Karjalainen
 


< Takaisin | Sivun alkuun