kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

30.8.2010


Harjoitusottelut käyntiin Keski-Suomessa
Kataja pelaa viikonloppuna NMKY-turnauksessa

Kokonaisuutena ensimmäisen kerran keskiviikkona 1.9. yhdessä harjoitteleva Joensuun Katajan Korisliiga-joukkue osallistuu tulevana viikonloppuna harjoitusturnaukseen Jyväskylässä ja Säynätsalossa. Suomen NMKY:n koripallomestaruusturnauksen nimeä kantavassa tapahtumassa pelaavat lisäksi Namika Lahti, Kauhajoen Karhu sekä isäntien divarijoukkue BC Jyväskylä.
 
Kakkosvalmentaja Ilkka Immonen kertoo, että joukkueella ei ole turnauksessa varsinaista tulostavoitetta.
 
- Tavoitteenamme on lähteä rakentamaan joukkuepeliä pala palalta kohti haluamaamme suuntaa.
 
- Tässä vaiheessa jokainen yksittäinen harjoitus ja harjoitusottelu on tärkeä. Tässä ensimmäisessä harjoitusturnauksessa tavoitteena on saada koko porukalle pelituntumaa ja käsitystä uusista joukkuekavereista.
 
Yksilöllisen harjoittelukauden jälkeen virallisia joukkueharjoituksia on vedetty elokuun alusta lähtien.
 
- Kesäkuun yhden yhteisen treeniviikon jälkeen maajoukkuepelaajat liittyivät maajoukkueen rinkiin ja loput siirtyivät omatoimiselle jaksolle. Elokuussa on vedetty joukkueharjoituksia välillä pienellä porukalla ja välillä yhdessä A-poikien kanssa. Pääpainopiste on ollut fysiikan rakentaminen vaaditulle tasolle siten, että ollaan valmiina sarjan alkaessa.
 
Katajasta kesän ja alkusyksyn aikana maajoukkueessa esiintyivät Juho Nenonen, Antti Kanervo ja jo yli sadan maaottelun Petri Virtanen.
 
- Etenkin Juho ja Antti ovat saaneet arvokasta lisäkokemusta maajoukkueringistä ja toivottavasti se näkyy kauden aikana heidän otteissaan, Immonen sanoo.
 
- Antti on joutunut pelaamaan EM-karsintoja paljon myös pointtina, joten aikanaan nähdään, miten se vaikuttaa hänen pelaamiseensa liigassa. Juholla maajoukkuekokemus meni vähän pieleen loukkaantumisen vuoksi, mutta jo olemalla läsnä porukassa oppii varmasti kaikenlaista.
 
Viikonloppuna kohdattavista vastustajista Immonen ja Kataja eivät liiemmin huolta kanna.
 
- Lahdella näyttäisi olevan rosteri kasassa, Kauhajoella hieman vielä auki, BC Jyväskylä myös pieni kysymysmerkki. Oikeastaan emme hirveästi mieti, ketä turnauksessa pelaa. Tässä vaiheessa pre-seasonia keskitymme täysin omaan tekemiseemme. Toki tällaiset turnaukset ovat arvokkaita myös vastustajan uusien vahvistusten scouttaamisessa.
 


< Takaisin | Sivun alkuun