kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

5.9.2010


Kataja aloitti harjoitusottelut turnausvoitolla

Syksyn-harjoitusottelut viikonloppuna Keski-Suomessa aloittanut Joensuun Katajan Korisliiga-joukkue esitti Suomen NMKY:n koripallomestaruusturnauksessa valmennus- ja joukkueenjohtoa tyydyttänyttä koripalloa.
 
Joukkue kohtasi peräjälkeen Kauhajoen Karhun, BC Jyväskylän ja Namika Lahden. Kaikki ottelut päättyivät Kataja-juhliin, mikä takasi turnausvoiton. Lopputulokset olivat ottelujärjestyksessä 97-80, 110-61 ja 96-78.
 
Päävalmentaja Jukka Toijala käytti otteluissa koko pelaaja-arsenaaliaan. Sami Lehtoranta huilasi lauantaisen Jyväskylä-ottelun lievän jalkavaivan vuoksi, mutta palasi sunnuntaina kokoonpanoon, josta puolestaan Ville Viita jättäytyi jalka kipeänä sivuun.
 
Lahti-ottelussa Katajalla oli alkuun vaikeuksia etenkin puolustuspäässä. Ilman ykköspelintekijäänsä Ilkka Vuorea pelannut Namika karkasi lähes 20 pisteen johtoon ennen kuin Kataja sai juonesta kiinni. Neljännekset kirjattiin 14-21, 24-23, 36-19 ja 22-15.
 
- Matsi oli kahden väsyneen joukkueen esitys, mutta kokonaisuutena viikonloppu palveli kaiken kaikkiaan hyvin valmistautumistamme sarjakauteen, "Toikka" jutteli.
 
- Lahtea vastaan saimme toisella puolikkaalla tiivistettyä puolustustamme tarpeeksi ja pääsimme muutaman kerran myös kivasti juoksemaan nopeita.
 
- Samille (Lehtoranta) lauantainen huili oli tehnyt hyvää ja hänellä riittikin vielä virtaa. Muutamissa muissa väsymys näkyi selvästi. Vedettiin kuitenkin kolme matsia 24 tuntiin noin kahdeksalla miehellä.
 
Katajan pisteet Lahti-ottelussa: Darren Fells 13, Ilpo Pehkonen 2, Matias Ojala 15, Antti Kanervo 23, Jared Newson 14, Sami Lehtoranta 24 ja Petri Virtanen 5.
 
Näkemänsä perusteella päävalmentaja Jukka Toijala on "varovaisen tyytyväinen" myös kahteen ulkomaalaisvahvistukseensa, Darren Fellsiin (pisteet 23, 14 ja 13) ja Jared Newsoniin (20, 20 ja 14).
 
- Heidän kohdallaan pidän ennen kaikkea kolmesta asiasta: nöyrästä asenteesta, kyvystä ja tahdosta puolustaa sekä epäitsekkäästä hyökkäämisestä.
 
Joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kehui ison kalustonsa otteita.
 
- Darren ja Sami tulevat muodostamaan liigassa erinomaisen korinaluskaksikon. Jared puolestaan vakuutti rauhallisuudellaan ja kokemuksellaan.
 
Katajan muut pistemiehet kahdessa ensimmäisessä ottelussa: Sami Lehtoranta 15 (ei pelannut seuraavaa), Petri Virtanen 11 ja 18, Antti Kanervo 11 ja 11, Matias Ojala 7 ja 24, Ville Viita 2 ja 9, Ilpo Pehkonen 2 ja 6 sekä Ilari Tolvanen 2 ja 6.
 
Joensuulaisilta puuttuivat turnauskokoonpanosta vaivojaan parantelevat Juho Nenonen ja Juha Sten, joiden pelikuntoon toipuminen on hyvässä vaiheessa.
 
Katajan pre-season -pelit jatkuvat perjantaina 10.9. Savonlinnassa, jonka OKL-hallilla kohdataan Lappeenrannan NMKY.
 
> Tulokset, tilastoja ja videokuvaa turnauksesta
 


< Takaisin | Sivun alkuun