kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

Lehdistötiedote 28.12.2010


Joensuu Areenalla mestaruutta keväällä 2009 juhlinut taituri palaa Korisliigaan
Jason Conley Katajan kolmas ulkomaalaisvahvistus

Jason Conley. Copyright © WBC Raiffeisen Wels / WBCWels.at. Joensuun Kataja vahvistaa odotetusti kokoonpanoaan. Syyskaudella kahta ulkomaalaispelaajaa käyttänyt joukkue on tehnyt sopimuksen kolmannen amerikkalaisen kanssa. Uusi mies on Suomessa ennestään tuttu, 29-vuotias Jason Conley, joka johdatti Namika Lahden mestaruuteen keväällä 2009. Ammattilaisurallaan ikävistä loukkaantumisista kärsineellä 195-senttisellä monitaiturilla on pelikokemusta myös Saksan ja Itävallan pääsarjoista.
 
Missourin yliopistosta Yhdysvalloissa vuonna 2005 valmistuneella Conleylla on ollut Euroopassa kaksijakoinen ura. Kunnossa ollessaan takamies-laituri on kuulunut niin Saksassa, Suomessa kuin viimeksi Itävallassakin liigan eliittiin. Vastapainoksi häntä ovat kiusanneet pahat loukkaantumiset keväällä 2006, 2008 sekä viimeksi 2010, minkä johdosta Conley aloittaa kauden 2010-11 vasta nyt. Tähän mennessä paluut polvivammojen jäljiltä ovat olleet onnistuneita eikä vauhtia uran jatkolle ole tarvinnut hakea hirvittävän alhaalta.
 
Viimeisin loukkaantuminen tapahtui maaliskuun alussa kuluvana vuonna. Akillesjännevamma olisi antanut myöden palata kentille jo alkusyksystä, mutta amerikkalainen oli päättänyt olla hätiköimättä.
 
- Conley ei halunnut kiirehtiä. Hän palkkasi henkilökohtaisen fysiikkavalmentajan ja kuntoutti itseään tämän johdolla vielä pari kuukautta, Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala kertoo.
 
Jason Conley Namika Lahden paidassa alkuvuodesta 2009. Copyright © Francois Perthuis / Basket.fi.
Keväällä 2009 Conley johdatti
Korisliigassa Lahden aina mestaruuteen
saakka...
Kaudella 2009-10 Itävallan pääsarjassa sekä FIBA EuroChallengessa WBC Raiffeisen Wels -joukkuetta edustanut Conley pelasi erinomaisesti ennen loukkaantumistaan. Itävallan A Bundesligassa hän oli joukkueensa paras pisteissä (15,4), levypalloissa (7,7), syötöissä (3,2) ja teholuvussa (20,27). Pallonriistoja kirjattiin mukavat 1,5 ottelua kohden. Heittotarkkuus oli erinomainen: kakkoset osuivat 64, kolmoset 35 ja vapaaheitot 72 prosentin tarkkuudella. Koko liigan tilastovertailuissa Conley oli teholuvullaan sarjan paras, levypalloissa ja kahden pisteen heittojen tarkkuudessa kuudes, syötöissä ja riistoissa 11., pisteissä 15. ja torjunnoissa (0,5) 17.
 
Meno oli vahvaa myös EuroChallenge-kilpailussa syksyllä 2009, jossa turkkilaisia (Besiktas), saksalaisia (Artland), belgialaisia (Antwerp) ja virolaisia (Tarto) joukkueita vastaan Conley kirjautti kahdeksassa ottelussa keskiarvot 14,6 pistettä, 11,1 levypalloa ja 3,8 syöttöä.
 
Omaa kieltään amerikkalaisen merkityksestä joukkueelleen kertoo se, että Wels voitti Itävallan liigassa 22 ottelusta 18 Conelyn oltua kokoonpanossa. Loukkaantumisen jälkeen joukkue voitti seuraavasta kahdeksasta pelistä enää kaksi ja pudotuspeleissä tuli lähtö kesälomalle jo ensimmäisellä kierroksella (voitot 2-3).
 
Jukka Toijala ei tunnusta päätöksen tekemisen kolmannesta vahvistuksesta olleen millään tavalla helppoa. Conleyn vaakakuppia myönteisen puolelle painoivat miehen päivänselvien pelitaitojen lisäksi ennen kaikkea ammattimainen suhtautuminen peliuraan sen ylä- ja alamäkineen.
 
- Olen käynyt todella kovaa mietintää siitä, minkälaisen uuden pelaajan toisin joukkueeseen. Paketin on pysyttävä kaikilta osiltaan kasassa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Jason paitsi että on monipuolinen pelaaja, joka kykenee luomaan muille paikkoja ja ratkaisee tarvittaessa itsekin, vaikuttaa henkisesti oikealta tyypiltä.
 
Toijala tietää, kuinka Conleyn edellinen henkilökohtainen tavoite oli rakennettu.
 
EuroChallenge 2010: WBC Raiffeisen Wels vs. Antwerp Giants 1.12.2009. Copyright © WBC Raiffeisen Wels / FIBAEurope.com.
...ja saman vuoden lopulla hän pelasi itävaltalaisen WBC Raiffeisen Welsin
riveissä erinomaisesti myös FIBA EuroChallenge -kilpailussa.

Kuvat: WBC Raiffeisen Wels/WBCWels.at
Francois Perthuis/Basket.fi ja
WBC Raiffeisen Wels/FIBAEurope.com


 
- Suomen mestaruuden 2009 jälkeen Jason siirtyi Lahdesta Itävaltaan, koska pääsi näin mukaan kansainvälisiin peleihin (joukkueensa Wels siis osallistui FIBA EuroChallenge 2010:een; toim. huom.). Tarkoituksenaan oli palata edellisen loukkaantumisen aiheuttaman takapakin jälkeen Itävallan kautta jälleen johonkin Euroopan huippusarjaan.
 
- Ilman loukkaantumisia hän pelaisikin todennäköisesti jatkuvasti vähintään Saksan Bundesliigan tasoisissa sarjoissa.
 
Amerikkalaisen pelikunto ei huolestuta päävalmentajaa.
 
- Katsomme tietenkin aivan ensimmäiseksi, että hän on täysin toipunut loukkaantumisesta. Tämän jälkeen yksi optio on tuoda häntä esimerkiksi penkiltä mukaan Korisliiga-vauhtiin.
 
- Conley ei varmasti ole heti parhaassa pelivireessä, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse ollakaan. Tilanne olisi tietenkin aivan toinen, jos Kataja tarvitsisi häneltä sata prosenttia välittömästi joka ottelussa.
 
- En minä tietenkään tyhmä ole eli jos kaverin peli kulkee välittömästi niin turha miehen menoa on siinä tapauksessa jarrutella, Toijala naurahtaa.
 
Jason Conley saapuu Suomeen ja Joensuuhun torstaina 6. tammikuuta.
 
Yksi meriitti ylitse muiden
 
Conleyn mallikkaassa CV:ssä pistää silmään erityisesti yksi saavutus. Se, että voittaa Yhdysvaltojen ykkösyliopistosarjan, NCAA:n, pistetilaston, on jo melkoinen juttu sinänsä. Kun Conley ylsi tähän tulokaskaudellaan 2001-02 (29,3 pistettä/ottelu), tarkoitti tämä samalla myös sitä, että hänestä tuli kautta aikojen ensimmäinen rookie-pelaaja, jonka nimi komeili tämän kategorian kärkipaikalla.
 
Ammattilaisurallaan Conley edusti aluksi saksalaista Telekom Baskets Bonnia peräti kolmen peräkkäiskauden ajan (2005-08). Tuolloin hänet valittiin kertaalleen Bundesliigan tähdistöotteluun. Viimeisellä Saksan-kaudellaan hän kirjautti tilastolukemat 12,7 pistettä, 6,6 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,1 riistoa ennen loukkaantumistaan helmikuussa 2008.
 
Namika Lahti värväsi polvivammasta kuntoutuneen pelaajan riveihinsä helmikuussa 2009. Loppu olikin sitten lahtelaisen koripalloilun juhlaa. Namika rynnisti mestariksi Katajan edestä otteluvoitoin 3-0 ja hävisi pudotuspeleissä ainoastaan yhden ottelun. Conleylle kirjattiin 10 playoff-pelissä tilastot 15,9 pistettä, 7,7 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 1,2 riistoa.
 
Viimeisin kunnianosoitus amerikkalaista kohtaan osoitettiin Itävallassa, jossa hänet valittiin A Bundesliigan tähdistöotteluun. Loukkaantuminen esti kuitenkin osallistumisen tapahtumaan.
 
Jason Conley pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 21.07.1981
Pituus/cm: 195
Paino/kg: 100
Syntymäpaikka: Chevy Chase, Maryland, USA
Kotipaikka: Silver Spring, Maryland, USA
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: University of Missouri (Columbia, Missouri, USA)
Seurat, joita edustanut: St. John´s Vikings (lukiojoukkue, USA), Montrose Christian Mustangs (lukiojoukkue, USA), Virginia Military Institute Keydets (NCAA I, USA), Missouri Tigers (NCAA I, USA), Telekom Baskets Bonn (Bundesliga, GER), Namika Lahti (Korisliiga, FIN), WBC Raiffeisen Wels (A Bundesliga, AUT)
Kausi 2010-11 Korisliigassa: 2.
Kausi 2010-11 Katajassa: 1.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 31
 
Saavutuksia:
  • Ammattilaisena
    • SM-kulta 2009 (Namika Lahti)
    • Kolme kautta Saksan pääsarjassa (Telekom Baskets Bonn 2005-08)
      • Valinta Bundesliigan tähdistöotteluun 2008
      • Bundesliigan playoff-paikka 2006 ja 2007
      • Joukkueensa kapteeni kaudella 2007-08
    • Itävallan pääsarjassa (WBC Raiffeisen Wels 2009-10)
      • Supercup-finalisti 2009
      • Valinta A Bundesliigan tähdistöotteluun 2010
      • A Bundesliigan playoff-paikka 2010
    • Valinta Atlanta Hawksien NBA-kesäliigajoukkueeseen 2005
  • Yliopistossa (Virginia Military Institute/NCAA I - Southern Conference -konferenssi 2001-03 ja University of Missouri/NCAA I - Big 12 -konferenssi 2003-05)
    • Pitkän NCAA-historian kautta aikain ensimmäinen tulokaspelaaja, joka on voittanut koko maan kattavan pistetilaston (Virginia Military Institutessa 29,3 pistettä/ottelu kaudella 2001-02)
    • Southern Conference -konferenssin
      • historian ensimmäinen pelaaja, joka on nimetty samanaikaisesti sekä
        • vuoden tulokkaaksi (Southern Conference Freshman of the Year) 2002 että
        • vuoden pelaajaksi (Southern Conference Player of the Year) 2002
      • tähdistövalinta (All-Southern Conference First Team) 2002
      • yliopistotulokkaiden tähdistövalinta (All-Southern Conference Freshman Team) 2002
      • riistokuningas 2002
    • ESPN-kanavan koripalloasiantuntija Dick Vitalen valinta NCAA-tulokkaiden tähdistöön (All-Diaper Dandy team) 2002
    • Associated Pressin All-American -kunniamaininta (Honorable Mention All-American) 2002
    • Virginia Military Instituten tunnustuspalkinto parhaalle levypallopelaajalle (Robert L. Watson ´64 Award) 2002
    • Big 12 -konferenssin
      • reservijoukkuevalinta (Big 12 All-Reserve Team) 2004
      • tulokkaiden tähdistövalinta (Big 12 All-Newcomer Team) 2004
    • Missourin yliopiston kaksinkertainen "letterwinner" (myönnetään ansioituneelle opiskelijalle), 2004 ja 2005
  • Lukiossa
    • USA:n mestaruus lukiosarjassa (USA Today National Championship) (St. John´s Prospect Hall School) 1998
    • Joukkueensa paras pistemies (Montrose Christian School) kaudella 1998-99
Muuta: Lempinimi: "Con-Air"
 
Jason Conleyn urakehitystä
1 9 9 7 - 9 9 :  L U K I O - / P R E - Y L I O P I S T O A I K A
________________________________________________________________________________________

1997-98
St. John´s Prospect Hall School (Frederick, Maryland, USA)

1998-99
Montrose Christian School (Rockville, Maryland, USA)

1999-00
Millersburg Military Academy (Millersburg, Kentucky, USA)
- Treenasi ja opiskeli. Lukihäiriöstä kärsivänä keskittyi parantamaan
opintosuorituksiaan.


2 0 0 0 - 0 5 :  Y L I O P I S T O A I K A
________________________________________________________________________________________

2000-03
Virginia Military Institute (Lexington, Virginia, USA) (NCAA I/Southern
Conference -konferenssi)

2000-01
- Treenasi ja opiskeli. Ei voinut osallistua peleihin,koska ei ollut saanut suoritettua
vaadittua määrää opintoja.

               PELITILANNE-
               HEITOT 2+3 ___3PH___ ____1PH____ LEVYPALLOT                 PISTEET_
KAUSI  OTT MIN ONN/YRI  % ON/YRI  % ONN/YRI   % HL  PL  KA SYÖ MEN TOR RII YHT   KA
-----------------------------------------------------------------------------------
2001-02 28  34 285/610 47 79/237 33 171/209  82 80 144 8.0 2.4 3.7 0.4 2.9 820 29.3
2002-03 10  34  81/177 46 16/ 61 26  44/ 60  73 24  49 7.3 1.5 2.9 0.2 1.7 222 22.2

2003-05
University of Missouri (Columbia, Missouri, USA) (NCAA I/Big 12 -konferenssi)

               PELITILANNE-
               HEITOT 2+3 ___3PH___ ____1PH____ LEVYPALLOT                 PISTEET_
KAUSI  OTT MIN ONN/YRI  % ON/YRI  % ONN/YRI   % HL  PL  KA SYÖ MEN TOR RII YHT   KA
-----------------------------------------------------------------------------------
2003-04 25  18  67/160 42 30/ 88 34  26/ 36  72 23  63 3.4 1.7 1.4 0.2 0.8 190  7.6
2004-05 33  26 117/266 44 41/117 35  62/ 84  74 61 133 5.9 2.0 1.8 0.2 1.3 337 10.2

> Täydelliset yliopistotilastot


2 0 0 5 - 1 0 :  A M M A T T I L A I S U R A
________________________________________________________________________________________

kesä 2005
VCU SportsCenter Invitational Showcase -kutsuturnaus (Richmond, Virginia, USA)
- Joukkue: Troese-Hughes, 18,3 pistettä/ottelu

kesä 2005
Atlanta Hawks (NBA-kesäliiga)

                    PELITILANNE-
                    HEITOT 2+3 ___3PH___ ____1PH___ LEVYPALLOT_
            OTT MIN ONN/YRI  % ON/YRI  % ON/YRI   % HL  PL   KA SYÖ MEN TOR RII     PIST
----------------------------------------------------------------------------------------
              4  12   3/  7 43  0/  0  -  7/ 11  64  1   4  1.3 1.5 1.3 0.3 1.5      3.3

2005-08
Telekom Baskets Bonn (Bundesliga, GER)

       SARJA/      ____2PH___ ___3PH___ ____1PH___ LEVYPALLOT_                 TEHO-
KAUSI  VAIHE  O  M ONN/YRI  % ON/YRI  % ON/YRI   % HL  PL   KA SYÖ MEN TOR RII LUKU PIST
----------------------------------------------------------------------------------------
05-06  BBL   29 31 133/214 62 30/ 94 32 83/122  68 59 143  7.0 1.8 2.0 0.3 1.3 17.2 15.1
06-07  BBL   34 29 112/203 55 34/111 31 67/119  56 43 129  5.1 1.8 1.8 0.4 0.7 11.2 11.6
       BBL/PP 5 32  19/ 32 59  8/ 23 35 11/ 22  50  9  28  7.4 2.0 1.0 0.6 0.6 16.4 14.6
       ECUP   5 19   9/ 18 50  2/  6 33  9/ 14  64  3  16  3.8 0.6 1.4 0.2 0.2       6.6
07-08  BBL   18 31  59/104 57 23/ 85 27 41/ 60  68 28  90  6.6 2.2 1.8 0.3 1.1 14.1 12.7

Täydelliset tilastot: BBL 2005-06 | BBL 2006-07 | EuroCup 2006 | BBL 2007-08

2008-09
Namika Lahti (Korisliiga, FIN)

       SARJA/      ____2PH___ ___3PH___ ____1PH___ LEVYPALLOT_                 TEHO-
       VAIHE  O  M ONN/YRI  % ON/YRI  % ON/YRI   % HL  PL   KA SYÖ MEN TOR RII LUKU PIST
----------------------------------------------------------------------------------------
       KL    10 31  43/ 75 57 16/ 52 31 37/ 54  69 22  60  8.2 2.7 2.9 0.1 1.3 18.0 17.1
       KL/PP 10 33  33/ 66 50 16/ 46 35 45/ 59  76 14  63  7.7 3.0 2.6 0.0 1.2 17.5 15.9

> Täydelliset tilastot

2009-10
WBC Raiffeisen Wels (A Bundesliga, AUT)

       SARJA/      ____2PH___ ___3PH___ ____1PH___ LEVYPALLOT_                 TEHO-
       VAIHE  O  M ONN/YRI  % ON/YRI  % ON/YRI   % HL  PL   KA SYÖ MEN TOR RII LUKU PIST
----------------------------------------------------------------------------------------
       CUP    1 30   4/  5 80  1/  5 20  6/  6 100  1   4  5.0 1.0 5.0 0.0 2.0 15.0 17.0
       A BL  22 28 102/159 64 25/ 72 35 60/ 83  72 32 138  7.7 3.2 2.2 0.5 1.5 20.3 15.4
       E-CHA  8 35  40/ 74 54  6/ 23 26 19/ 29  66 18  71 11.1 3.8 1.9 0.6 0.6      14.6

Täydelliset tilastot: A Bundesliga | EuroChallenge 2010
Jason Conley mediassa
 
YouTube-videonäytteitä Saksan Bundesliigasta WBCWels.at
> WBC Raiffeisen Wels -pelaajakortti 2009-10
 
WBCWels.at 8.7.2010
"WBC verzichtet auf die Dienste von Jason Conley"
 
Kleine Zeitung 2.3.2010
"Welser Jason Conley mit Achillessehnenriss out"
 
WBCWels.at 2.3.2010
"Saisonende für WBC-Guard Jason Conley!"
 
FIBAEurope.com 20.10.2009
"Jason Conley is as good as advertised"
 
WBCWels.at 13.8.2009
"'Con-Air' landet beim WBC!"
 
Slamonline.com 9.7.2009
"Jason Conley was money at VMI"
 
Basket.fi 16.5.2009
"Namika Lahti kolmessa ottelussa mestariksi, Jason Conley elintärkeässä asemassa etenkin välierissä ja finaaliotteluissa"
 
Basket.fi 26.2.2009
"NCAA:n ex-korikuningas Conley Lahteen"
 
Telekom-baskets-bonn.de
> Telekom Baskets Bonn -pelaajakortti 2007-08
 
Telekom-baskets-bonn.de 8.9.2005
"Baskets angeln sich Jason Conley"
 
NBA.com 16.7.2005
"Hawks Even Summer Record With Win Over Mavs, Jason Conley did a really good job"
 
Daily News-Record 9.7.2005
"Conley's Biggest Regret?"
 
MUTigers.com 16.1.2003
"Jason Conley To Join Tigers Immediately"
 
Los Angeles Times 12.1.2003
"Conley Could Be a Big Score for Missouri"
 
SI.com 18.2.2002
"Worthy Of Attention"
 
Enquirer.com 16.2.2002
"VMI frosh leads nation in scoring"
 
Soconsports.com 9.1.2003
"Conley To Leave VMI"
 


< Takaisin | Sivun alkuun